#64 Gitarvideo (G-D-Em-C) og tips til aktuelle musikksaker

*(Oppdatert med akkordoversikt)
Jeg har sett behovet for å lage en video på norsk som viser G-D-Em og C på en enkel måte på gitar. På denne videoen viser jeg hovedsakelig hvordan man skal spille grepene, ett par tips til bytter og et fingerspillmønster til slutt. Hele poenget med filmen var å lage en kort film som elevene kunne bruke når de jobbet selvstendig.

Jeg deler den her på bloggen i håp om at andre også kan dra nytte av den. Jeg har lenge vurdert å lage flere videoer med både gitar og andre instrumenter, så kanskje denne filmen kan være med på å kickstarte det prosjektet!

Her er en skriftlig oversikt over akkordene slik jeg lærer dem inn:

Aktuelle temaer om musikk som kan drøftes i timene:

Published by

stianomdal

Mitt navn er Stian Ausland Omdal og jeg jobber som musikklærer på Karuss skole i Kristiansand. Jeg har en master i musikkvitenskap fra UiO og er opptatt av god musikkundervisning. Jeg har jobbet som musikklærer siden 2013 og har også skrevet musikkrelaterte artikler for snl.no og Gyldendal Undervisning. Jeg vil forsøke å formidle undervisningsopplegg og tanker rundt musikkundervisning gjennom denne bloggen – både fordi jeg er opptatt av god undervisning og har tro på det jeg driver med, men også som ressurs for mange lærere som ønsker inspirasjon og opplegg som fungerer. Det er ingen hemmelighet at det er mange musikklærere som er “plassert” rundt på skoler uten å ha musikkutdannelse, eller som kanskje til og med ikke har særlig lyst til å undervise i faget. Mitt mål og håp for denne bloggen er at den kan være til hjelp for mange musikklærere uansett hva slags kunnskap og kompetanse man sitter på fra før av. Lykke til! mvh. Stian A. Omdal

Leave a comment