Undervis musikk – om bloggen

SAOMitt navn er Stian Ausland Omdal og jeg jobber som musikklærer på Sophie Radich skole i Lillestrøm. Jeg har en master i musikkvitenskap fra UiO, skriver musikkrelaterte artikler på snl.no og er opptatt av god musikkundervisning.

Jeg vil forsøke å formidle gode undervisningsopplegg og tanker rundt musikkundervisning gjennom denne bloggen – både fordi jeg er opptatt av god undervisning og har tro på det jeg driver med, men også som ressurs for mange lærere som ønsker inspirasjon og opplegg som fungerer. Det er ingen hemmelighet at det er mange musikklærere som er “plassert” rundt på skoler uten å ha musikkutdannelse, eller som kanskje til og med ikke har særlig lyst til å undervise i faget.

Mitt mål og håp for denne bloggen er at den kan være til hjelp for mange musikklærere uansett hva slags kunnskap og kompetanse man sitter på fra før av. Lykke til!

mvh. Stian A. Omdal

Advertisement

9 thoughts on “Undervis musikk – om bloggen”

 1. Hei. Jeg underviser musikk ved Skarva Skole i Bærum, og har skummet bloggen din – og ville bare si tusen tusen takk for at du finnes. Spesielt liker jeg budskapet om glede og mestring. Selv lager jeg et samspillsopplegg nå der alt bygges rundt call-respons og jeg håper elevene ved dette forstår mer av de kommunikative sidene ved musikk

  Like

 2. Hei. Flotte opplegg du har her. Hadde jeg jobbet på ungdomsskolen hadde jeg nok brukt flere av dem. Jeg gjennomførte opplegget om filmmusikk med mine 7. klassinger. Har du tips til andre opplegg (eller andre blogger…) for de eldste på mellomtrinnet – selv om jeg vet du jobber på ungdomsskolen…? Jeg trenger sårt litt inspirasjon og motivasjon.

  Like

  1. Hei og takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂 Jeg vet at https://musikkpedagogikk.no/ har en del opplegg, men det koster penger. Ellers vil jeg anbefale facebookgruppen “musikklærere” og også denne siden fra musikk i skolen: http://www.musikkiskolen.no/musikklarerrommet. Ellers har jeg en kollega på barneskole som har laget denne bloggen: https://spillmed.no/
   Håper du finner inspirasjon her, og lykke til videre med undervisningen!

   mvh. Stian

   Liked by 1 person

 3. Bloggen din er super for meg som ble ”plassert” inn i faget uten egentlig interesse eller kompetanse. Tenkte å gjennomføre opplegget om filmmusikk i morgen, men ser at noen av filmene ikke virker lenger, er det noen andre filmer på youtube jeg kan vise istedet?

  Like

  1. Hei, så bra å høre! Ja, den prezien er nok litt ut på dato i forhold til linkene dessverre!
   Jeg fikk ikke til å legge inn YouTube-videoer nå, men skal se på det senere. Jeg ville foreløpig brukt disse:

   Første video: https://youtu.be/TAbbJT0ZXmk
   andre video: https://www.youtube.com/watch?v=4UNj-VK43iQ
   tredje: https://www.youtube.com/watch?v=cW7Q7UySxRA
   fjerde: https://www.youtube.com/watch?v=Me-VhC9ieh0

   Videre ville jeg nesten prøvd å finne noen filmer du kjenner til, eller søke opp f.eks. star wars, ringenes herre etc. som er kjent for soundtrackene sine. Skal få laget en ny presentasjon om filmmusikk med videoer som fungerer igjen, jeg var ikke klar over at ingen av dem virket 🙂
   Lykke til!

   Stian

   Like

 4. Hei Stian.
  Har du hørt om oss i Musikk-undervisning.no? Kanskje vi kunne fått til et samarbeid? Vi har en blogg med god lesergruppe som ukentlig trenger noen gode innlegg. Dessuten ser jeg at du skriver en del om musikkundervisning. Da er det ikke feil med oss som har over 100 musikklærere på plattformen hvor elever kan finne en lærer der de bor!
  Sjekk oss gjerne ut: https://musikk-undervisning.no/

  Like

 5. Takk for at du deler så mange gode opplegg og ideer! I dag har jeg kopiert hjemmeskole-tromminga di (med min egen video altså). Du er veldig flink!!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s