#67 Se en julekonsert i timen

NRK har flere fine julekonserter liggende på nettsidene deres. Jeg tror jeg har funnet min favoritt for bruk i klasserommet, nemlig “Hjem til jul” fra 2018.

Musikken i denne konserten er både variert og god, samtidig som artistene forteller om flere sider ved julen. For å gjøre lyttingen litt aktiv, kan du be elevene om å kartlegge hvilke sjangre de tror de hører. Del ut et ark i starten av konserten og be elevene skrive ned sine forslag til hver låt. Gjerne suppler med pepperkaker!

Jeg har laget et forslag til dokument her.

Det finnes også årlige konserter med “jul med KORK” som du kan vise i timene dine.

God Jul!

Published by

stianomdal

Mitt navn er Stian Ausland Omdal og jeg jobber som musikklærer på Karuss skole i Kristiansand. Jeg har en master i musikkvitenskap fra UiO og er opptatt av god musikkundervisning. Jeg har jobbet som musikklærer siden 2013 og har også skrevet musikkrelaterte artikler for snl.no og Gyldendal Undervisning. Jeg vil forsøke å formidle undervisningsopplegg og tanker rundt musikkundervisning gjennom denne bloggen – både fordi jeg er opptatt av god undervisning og har tro på det jeg driver med, men også som ressurs for mange lærere som ønsker inspirasjon og opplegg som fungerer. Det er ingen hemmelighet at det er mange musikklærere som er “plassert” rundt på skoler uten å ha musikkutdannelse, eller som kanskje til og med ikke har særlig lyst til å undervise i faget. Mitt mål og håp for denne bloggen er at den kan være til hjelp for mange musikklærere uansett hva slags kunnskap og kompetanse man sitter på fra før av. Lykke til! mvh. Stian A. Omdal

Leave a comment