#52 Ny presentasjon om pophistorie

Jeg har laget en ny, og mer detaljert presentasjon om pophistorie. Den forrige presentasjonen, som ligger her, har blitt mye brukt men den har hatt noen svakheter. Disse har jeg forsøkt å fikse opp i og samtidig lage en presentasjon som er mer innholdsrik.

For det første bør alle videoene være oppdatert nå, samtidig som jeg har skrevet tekst over hver video, slik at dersom linken til YouTube svikter, kan dere søke opp lignende video selv.

En annen ting som er nytt i denne presentasjonen, er at det er mer tekst. Mye av teksten er hentet fra Audun Moldes bok “POP. En historie” (2018). Dette håper jeg gjør det enklere å bruke presentasjonen uten så mye forkunnskaper.

presentasjon.jpg

Jeg kommer også til å gjøre det mulig å kopiere prezien, slik at dere kan redigere den selv hvis dere har lyst til det.

Presentasjonen tar ca. fire skoletimer å gå gjennom og jeg har lagt vekt på de største linjene i pophistorien. Jeg har tatt med mange lytteeksempler, og jeg spiller sjelden mer enn 2-3 minutter av hver film. Tanken er heller ikke at elevene skal kunne huske alt stoffet etterpå, men mer at de skal få en smak av de forskjellige musikkstilene. Dersom noe fester seg – flott. Dersom elevene finner musikk de liker – enda bedre.

I etterkant av denne presentasjonen skal jeg ha et opplegg rundt målene under lytting i læreplanen. Elevene skal ta utgangspunkt i en låt fra historien som har hatt en politisk betydning og skrive om denne. Man kan også følge opp med en lytteprøve om sjangre etter denne presentasjonen. Uansett, så håper jeg den blir godt brukt og at mange får nytte av den.

Her er linken: https://prezi.com/p/bjlynpgykfgs/

 

Published by

stianomdal

Mitt navn er Stian Ausland Omdal og jeg jobber som musikklærer på Karuss skole i Kristiansand. Jeg har en master i musikkvitenskap fra UiO og er opptatt av god musikkundervisning. Jeg har jobbet som musikklærer siden 2013 og har også skrevet musikkrelaterte artikler for snl.no og Gyldendal Undervisning. Jeg vil forsøke å formidle undervisningsopplegg og tanker rundt musikkundervisning gjennom denne bloggen – både fordi jeg er opptatt av god undervisning og har tro på det jeg driver med, men også som ressurs for mange lærere som ønsker inspirasjon og opplegg som fungerer. Det er ingen hemmelighet at det er mange musikklærere som er “plassert” rundt på skoler uten å ha musikkutdannelse, eller som kanskje til og med ikke har særlig lyst til å undervise i faget. Mitt mål og håp for denne bloggen er at den kan være til hjelp for mange musikklærere uansett hva slags kunnskap og kompetanse man sitter på fra før av. Lykke til! mvh. Stian A. Omdal

5 thoughts on “#52 Ny presentasjon om pophistorie”

  1. Hei! Etter at jeg kom over nettsiden din har musikkundervisning blitt så mye greiere. Som ny lærer og ingen lærebøker er det vanskelig å manøvrere i jungelen av opplegg, men jeg vender stadig tilbake til nettsiden din for å få noen ideer. Tusen takk! 😊

    Like

  2. Denne er fantastisk! Jeg begynte å bruke den i undervisningen min, men kom ikke lengre enn den 1. delen: Før 1900. Grunnen er at presentasjonen stoppet der. Er det noe jeg gjør feil?

    Like

    1. Hei og takk for positiv tilbakemelding! Jeg klikket gjennom den nå og den funket helt fint for meg. Jeg ville prøvd å bytte nettleser eller eventuelt lage en kopi som du kan lagre på egen bruker og se om det funker! 🙂

      Like

Leave a comment